Zonnepanelen schoonmaken

Vogelpoep op zonnepanelen?


Bladeren, vogelpoep en ander vuil kan het opwekken van energie in de weg zitten. Heb jij last van vogelpoep op je zonnepanelen? Naast dakkapel, reinigen wij ook de zonnepanelen op jouw dak, de boeidelen  en de goten. In de periode maart, april, mei wanneer de lente zijn opwachting maakt is het, volgens Nederlandse traditie weer tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. De buitenkant wordt vaak matig gedaan door slechts de ramen te zemen. Logisch want je moet zelf het dak op gaan. Dit is te gevaarlijk en je zal dit echt aan professionals moeten overlaten.

Moet je zonnepanelen schoonmaken ?

Zonnepanelen schoonhouden is een must voor blijvend rendement

Het gevaar van vogelpoep op zonnepanelen

Vaak zijn grote bruine plakkaten op de panelen zichtbaar Het gevaar van vogelpoep op zonnepanelen is dat vogelpoep sterke zuren heeft die zich, bij felle zonlicht, bijten in het glas. de glasplaten worden eerst poreus om daarna te versplinteren. het zonnepaneel is dan onherstelbaar beschadigd

Schoonmaken zonnepanelen? Het vroege voorjaar is hét moment om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De zonnige 6 maanden staan voor de deur en die maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Beter met schone zonnepanelen de zomer door dan met bevuilde panelen.

Veel leveranciers van zonnepanelen geven  aan dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt, ze zijn zogenaamd ‘zelf reinigend’. Het schoonmaken van de zonnepanelen is zogenaamd niet nodig. Nu regent het in Nederland (gelukkig) veel, maar toch moeten we onze auto regelmatig wassen, ook als deze stilstaat. Al eerder hebben instanties onderzocht dat het jaarlijks schoonmaken van zonnepanelen een extra rendement welke een periodieke schoonmaakt beurt noodzakelijk acht.

Maar het belangrijkste van een periodieke onderhoud is : Duurzaamheid, het voorkomen dat de panelen poreus worden door vogelpoep

 

Vogelpoep op Zonnepanelen

Zuren van Vogelpoep vreten zich in de panelen waardoor deze defect raken

Alles is één keer doen, Wel zo voordelig!!

Als wij schoonmaakwerkzaamheden bij u verrichten is het voor u veel voordeliger dat u om ook al het andere werk direct professioneel te reinigen. Naast dit financiële argument is uw veiligheid nog belangrijker. Per slot van rekening zijn wij professionals die werken volgens de veiliheidsrichtlijnen van de ARBO

Dus één grote voorjaarsschoonmaak. Het dakkapel wordt gereinigd met osmose water met als optie een waxbehandeling tegen mos, algen en schimmels. Uiteraard nemen we ook de ramen mee. Vervolgens maken we de boeidelen schoon(dit zijn al de dakrandafwerkingen van hout, kunststof of trespa materiaal) Deze zijn vaak Groen uitgeslagen en mos heeft dan een gezonde bodem om hard te groeien.

Dakgoten worden ontdaan van bladeren, regenwater-afvoer, ramen en kozijnen ter hoogte vanaf de dakgoot. Kortom alles wordt meegenomen in onze schoonmaakwoede, we slaan geen hoekje over.

Dakkapel reinigen elk voorjaar

Schimmels en algen tasten de verflaag van uw kapel aan.

Een reinigingsexpert

We werken met professionele materialen en milieuvriendelijke schoonmaakproducten welke ook duurzaam zijn voor al het houtwerk. In één behandeling ziet jouw huis er weer uit als een zonnetje. Alles is weer fris en fruitig en laat de zon nu maar schijnen.

Waar mogelijk werken we zo veel mogelijk buitenom. Als wij een veiligheidslijn moeten spannen moeten we wel in de voor en achtertuin kunnen komen. Wordt dot moeilijk dan moet u dit even aan vooraf aan ons melden.

Alles in één keer dat scheelt ons meer rijden en op- en aftuigen en dus ook in jouw portemonnee.

Ook hier geldt weer: Een periodieke reiniging is niet alleen voor het aanzicht, duurzaamheid staat voorop al het houtwerk krijgt geen kans op verrotting wat een aanzienlijke schadepost oplevert

Dakgoten reinigen

Volle dakgoot veroorzaakt overstroming en Lekkage

U kunt zelf de hoogte van uw korting bepalen 

Dit dit door je buurman te vragen of deze ook wil mee doen Duo-korting.  Via Buurt WhatsApp de straat of plein uitnodigen om mee te doen in deze voorjaarsschoonmaak. Iedereen ontvangt dan een straatkorting.

Ga naar deze link om te zien hoeveel voordeel je kunt krijgen